Käsineet ja käsien hikoilu

Hiki on kehon jäähdytysmekanismi. Jo syntyessämme kaikkialla kehossamme on hikirauhasia, myös kämmenissä ja sormissa. Käsihiki auttaa varmistamaan otteen, mutta liian runsas hikoilu vaikuttaa päinvastaisesti.

Kun käytät työkäsineitä, kädet hikoilevat. Käsien hikoilu riippuu pääosin kahdesta asiasta:

  • Materiaali. Mistä käsineet on valmistettu?
  • Aika Kuinka kauan käytät käsineitä?

 

Nahkakäsineet – parhaat käsien hikoilun kannalta

Nahkakäsineet ovat optimaaliset imemään hien, kun taas useimmat synteettiset käsineet eivät juuri ime hikeä. Nahalla voi kuitenkin olla muita ei-toivottuja seurauksia.

Lue kromi(VI)-yhdisteistä nahassa ja sen seurauksista täältä

 

Flex-käsineet – hengittävyydellä on väliä

Uuden tyyppisissä flex-käsineissä on suuri ero siinä, miten lämpö johtuu materiaalin läpi.

Jotkut ovat varsin tiheäneuloksisia, toiset erittäin hengittäviä. Ja hengittävyydellä on suuri merkitys hyvinvointiin ja hikoiluun.

 

Pinnoitetut käsineet – käsihiki alkaa haista

Pinnoitetut käsineet heitetään usein pois, koska ne alkavat haista käsihien vuoksi – ei siksi, että ne ovat kuluneet. Joissakin käsineissä on Sanitized®-käsittely. Tämä tarkoittaa, että ne kykenevät hajottamaan hienhajua aiheuttavia bakteereja.

 

Kemikaalisuojakäsineet – vaadi lisäsuojaa

Kemikaaleilta on suojauduttava tiukasti istuvilla kumi-, nitriili- tai vastaavilla käsineillä.

 

Sisäkäsine – imee käsihien

Hien imeyttämiseksi vahvempien käsineiden alla voidaan käyttää ohuita puuvillakäsineitä, jotka voidaan vaihtaa aina tarvittaessa. Näin pidennetään työkäsineiden käyttöikää.

 

 

Hiki voi haperruttaa käsineitä

Hiki koostuu pääasiassa vedestä ja suolasta, mutta on hyvä ottaa huomioon, että ihmisen erittämä hiki on mieto happo, joka voi vapauttaa jäännöskemikaaleja esimerkiksi työkäsineestä. Näitä kemikaalijäämiä voi imeytyä elimistöön ihon läpi.

Siksi suosittelemme, että vaihdat käsineet säännöllisesti ja valitset käyttöön turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa valmistetut käsineet.

 

 

Kokeile itse

Tiesitkö, että kemiallisia aineita voi päästä elimistöön ympäristöstä? Tämä voi tapahtua kolmea reittiä: ihon, suun ja nenän kautta. Iho on kehon suurin elin, ja se voi helposti imeä ympäristön aineita elimistöön.
Tee pikku koe:

 

Halkaise valkosipulinkynsi ja pidä sitä kahden sormen välissä. Noin 10 minuutin kuluttua valkosipulin maku alkaa tuntua suussasi.

Tel.: +358 400 413 166

Opastamme ja autamme aina mielellämme oikean tuotteen valinnassa.
info@ox-on.fi