ABENA-KONSERNI

TOIMITTAJASTA KUMPPANIKSI

Abena aloitti pienenä toimitusyrityksenä, jolla oli vaatimaton tuotevalikoima. Nykyään Abena on asiakaskeskeinen liikekumppani, joka kehittää, valmistaa ja myy korkealaatuisia tuotteita monilla alueilla.
 
Jens Terp-Nielsen perusti Abena-konsernin vuonna 1953. Yritys oli alun perin nimeltään Sækko A/S, jonka kotipaikka oli Aabenraa, ja se yhtiö myi pääasiassa juuttisäkkejä maataloudelle. Vuosien mittaan Sækko A/S kehittyi kauppayhtiöksi, ja vuonna 1980 Sækko perusti oman tehtaansa vaippojen ja hygieniatuotteiden tuotantoon nimellä Bambo. 1980-luvulla yritys aloitti viennin yli 55 maahan ympäri maailmaa.
 
Yhtiö muutti nimensä Abenaksi vuonna 2003, ja se työllistää tällä hetkellä noin 1 300 henkilöä. Sen laaja tuotevalikoima kattaa pakkaukset, jätejärjestelmät, henkilönsuojaimet, tarvikkeet, kertakäyttötuotteet ja hoitotuotteet.
 
 
 

ABENA – GLOBAALI YRITYS

Nykyään konsernia edustavat omat yritykset Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Hollannissa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa ja Puolassa. Jälleenmyyjiä on suuri määrä myös Afrikassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa sekä useissa Euroopan maissa. Abena on perheomistuksessa oleva konserni, jolla on vahva ja innostava yrityskulttuuri, jossa etiikka, ympäristö ja hyvä liiketoimintaosaaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Yhtiön 50-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 2003 otimme käyttöön koko konsernin yhteisen logon: vihreä lehti, jota seuraa nimi Abena. Vihreä lehti ja Abena-nimi symboloivat Abena-konsernin ympäristöystävällistä ajattelutapaa. Sækko A/S nimettiin 1.5.2005 alkaen Abena A/S ‑yhtiöksi.

OX-ON A/S on osa Abena-konsernia, jonka pääkonttori on Aabenraassa ja joka työllistää yli 1800 työntekijää 20 maassa.

 

Lue lisää Abenasta

Back to Top