Kuulonsuojainten tyypit

Työpaikallasi on mitattava melutaso, jotta voit valita oikean kuulosuojaimen.
 

Korvatulpat (irralliset)

Irrallisista vaahtomuovikorvatulpista on saatavana useita eri muoto- ja kokovaihtoehtoja. Useimmiten niitä käytetään kertakäyttöisinä tulppina. Sinun on huolehdittava siitä, että asetat ne oikein korvan sisään niin, että ne painavat napakasti korvakäytävää vasten ja vaimentavat melua mahdollisimman hyvin. Korvatulpat ovat edulliset ostaa ja pienen kokonsa ansiosta niitä voi kantaa kätevästi taskussa tai laukussa.

 

  

Johdolliset korvatulpat

Johdollisten korvatulppien ominaisuudet ovat samat kuin irrallisten korvatulppien. Etuna on, että sinulla on aina niitä parillinen määrä. Voit myös ripustaa johdon kaulasi ympärille, jos sinun täytyy poistaa korvatulpat lyhyeksi aikaa työskentelyn aikana.

 

   

Sangalliset korvatulpat

Sangalliset korvatulpat ovat kevyet, joten voit käyttää niitä pidempään. Niitä voidaan käyttää alaspäin leuan alla tai niskan takana. Voit nopeasti laittaa tai irrottaa sangalliset korvatulpat tai sujauttaa narun nopeasti niskan taakse päätäsi kääntämättä. Korvatulpat on helppo vaihtaa, jos ne ovat liian kuluneet tai likaiset.

 

    

Taitettavat kuulosuojaimet

Taitettavat kuulosuojaimet ovat käteviä liikkeellä ollessasi, kun tarvitset kuulosuojaimia, jotka eivät vie paljon tilaa laukussa tai matkalaukussa.  

 

 

    

Lasten kuulosuojaimet

Muista, että myös lasten korvat edellyttävät kuulosuojaimia, kun melutaso on korkea. Näin voi olla esimerkiksi konserteissa, festivaaleilla, jalkapallostadioneilla tai ilotulitusnäytöksissä. Lasten kuulosuojaimia voidaan käyttää myös tilanteissa, joissa lasten on keskityttävä meluisissa luokkahuoneissa, kotitehtäväkerhoissa tai kirjoja luettaessa.

 

   

Passiivinen kuulosuojain

Passiivisen kuulosuojaimen käsite kattaa monia erilaisia malleja. Se sisältää lasten kuulosuojaimet, taitettavat kuulosuojaimet tai kuulosuojaimet kypärään kiinnittämistä varten. Kaikilla passiivisilla kuulosuojaimilla on yhteistä, että ne on tarkoitettu vain melun vähentämiseen. Toisin sanoen niissä ei ole lisäominaisuuksia, kuten sisäänrakennettua radiota, Bluetoothia tai kaiutinpuhelinta.  

 

   

Kuulosuojus kypärään asentamiseen

Kypärään asennettavia kuulokkeita käytetään usein rakennustyömailla tai teollisuusyrityksissä. Ne on helppo asentaa pysyvästi turvakypärään ja ne voidaan taittaa nopeasti ylös tai alas työskentelyn aikana. Niiden avulla olet varma, että kuulosuojaimesi ovat aina suojakypärän mukana.  

 

   

Elektroniset kuulosuojaimet

Elektronisia kuulosuojaimia käytetään samalla tavalla kuin tavallisia korvatulppia, mutta melun vaimentamisen lisäksi niillä on myös muita elektronisia ominaisuuksia. Näitä ovat Bluetooth, kaiutinpuhelin ja muut ominaisuudet. Ne tarjoavat korville tehokkaan suojauksen ja ovat helposti kannettavissa taskussa.

 

   

Kuulosuojaimet, joissa on integroitu radio (FM/AM)

Kuulosuojaimien tulisi vähentää melua, mutta on myös kuulosuojaimia, joiden avulla voit kuunnella radiota työskennellessäsi. Vaihtoehtoja on monia: radio voi olla analoginen tai digitaalinen, voi olla digitaalinäyttöjä tai ääni, joka kertoo, millä taajuudella olet.

 

   

Kuulosuojaimet ja ääniviestintä (Bluetooth)

Kuulosuojaus, jossa on ääniviestintä, antaa mahdollisuuden kommunikoida muiden kanssa kuulosuojaimia käytettäessä. Voit esimerkiksi hankkia Bluetoothilla varustetun kuulosuojaimen, jonka avulla voit suoratoistaa keskustelua älypuhelimesta. Jos viestinnän tarve on erityisen tärkeä, on mahdollista saada kuulosuojaimet, joiden avulla voit kommunikoida useiden ihmisten kanssa kerrallaan ja useilla eri kanavilla.

  

Back to Top